
Hvem er den næste leder? (foto hansentoft.dk)
Nogle mennesker er de fødte ledere, siger man, men alle vil alligevel have godt af at opfriske sine kompetencer, få nye redskaber og efteruddanne sig. Hvad der var en god leder for ti år siden behøver nemlig langt fra være en god leder den dag i dag, simpelt hen fordi verden og arbejdsmarkedet er i konstant forandring og udvikling.
I en velfungerende virksomhed skal der være en topseriøs og professionel top. Det er vigtigt for motivationen, at der er kompetente og handlekraftige folk på posterne i alle virksomhedens forskellige led, fordi at arbejdsmoral smitter fra person til person.
En dygtig leder har mange gode egenskaber. Den dygtige leder kan bevare overblikket, skabe tillid og tage hurtige beslutninger. Den dygtige leder skal dog også kunne meget mere alt efter hvilken virksomhed, vi befinder os i.
Lederudvikling gennem faste kursusforløb
Mange danske konsulentfirmaer tilbyder lederudvikling til sine samarbejdspartnere. Har I førhen benyttet jer at konsulenter i forbindelse med strategilægning, ansættelser eller omstruktureringer, så kan I med fordel benytte jer af samme konsulentfirma. Det er nemlig vigtigt, at der er gensidig tillid mellem parterne.
De fleste konsulentfirmaer tilbyder tidsafgrænsede kursusforløb i forbindelse med lederudviklingen. Ud over at bistå med sparing og rådgivning på arbejdspladsen, vil der blive planlagt forløb over for eksempel seks til ti uger. Her vil lederne kunne få nye redskaber og blive opdateret på de nyeste tendenser. Forløbene skal selvfølgelig skræddersys individuelt til de enkelte virksomheder, så forløbene kommer til at ligge så hensigtsmæssigt, som det er muligt.
Læs mere om lederudvikling her: http://www.hansentoft.dk/vi-tilbyder/lederudvikling/